maandag 1 mei 2017

Het Pritikindieet (theorie)



Onderweg naar een goede gezondheid gebeurd glappig,, Wanneer je overstapt op een dieet dat ineer koolhydraten en windel vet bevat, val je af.
Verbazingwekkend, vind je niet?
Strenge koothydraatrijke diëten
Het belangrijkste kenmerk van een gemiddeld koolhydraatrijk dieet is dat liet maximaal voor dertig procent uit vet en maximaal voor twintig procent aan eiwitten bestaat. Die luxe kunnen mensen die een streng koolhydraatrijk dieet, zoals het Pritikindieet of het Ornishdieet, volgen zich niet permitteren.


Nathan Pritikin

Het Pritikindieet, dat in 1980 door Nathan Pritikin werd bedacht, is een plantaardige voeding gebaseerd regime dat uit het volgende bestaat:

  • Meermalen per dag kleine maaltijden.
  •  Veel plantaardige voedingsmiddelen.
  •  Veel volkorenproducten.
  •  Veel vers fruit en verse groenten. Zeer kleine hoeveelheden ongezouten noten of zaden (voor onverzadigde vetzuren).
  •  Een kleine hoeveelheid vis, wat de voorkeur heeft wat dierlijke eiwitten betreft, omdat vis omega3vetzuren bevat die goed voor het hart zijn.
  • Een kleine hoeveelheid gevogelte zonder vel (maximaal 120 gram per dag).

De 'aanbevolen' voedingsmiddelen in het Pritikindieet zijn voedingsvezelrijke, koolhydraatrijke plantaardige voedingsmiddelen, zoals volkorenproducten, salades, bonen, aardappelen, maïs, erwten en fruit. Deze 'aanbevolen' voedingsmiddelen worden als bevredigend en verzadigend beschouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten